3.- Sensors II

b.- En vertical: (com fa Fred Just i el seu chessboarduino):


La gran avantage és que la detecció està al centre mateix del sensor i només té una area i per tant ubicant-los al centre de l'escac ja n'hi ha prou. Amb aquesta configuració el camp de detecció per a cada escac no atravessa els escacs del seu voltant i s'evita el perill de detectar una peça en un escac on no n'hi ha

La gran desavantatge és que, al posar-lo en vertical, el gruix del taulell augmenta considerablement. Amb sensors de 19mm que són els que faré servir jo el taulell té un gruix d'uns 27mm.



b.- En vertical:

La mayor ventaja es que el area de detección està en el centro de la vertical del sensor por lo que ubicandolo en el centro del escaque es suficiente. De esta manera el area no atraviessa los escaques colindantes y se evita localizar una pieza en una casilla donde no hay.

La desventaja de este sistema es que el tablero adquiere un grosor importante, dependeindo de la longitud del sensor reed, éste será más o menos grueso, es por eso que un sensores de 10mm mejor que los de 19mm. (obvio).

b.- Vertically:

The big advantage is that the detection is in the very center of the sensor and only has one area and therefore locating them in the center of the chess is enough. With this configuration the detection field for each square does not cross the squares around it and avoids the danger of detecting a piece in a square where there is no

The big disadvantage is that by placing it vertically, the thickness of the countertop increases considerably. With 19mm long sensors the board gets about 27mm. of width.

La opció escollida és la de 19mm. el motiu és que on els he comprat no n'hi havia d'altra mida, és una mida que no m'agrada però m'hauré de conformar i fer un taulell gruixut.

La opción escogida es la de 19mm. de largo, el motivo de escoger uno tan largo es que es el único que encontré sin haber mirado por muchos lados i, tampoco sabia que habian de varias medidas.

The 19mm. long, so, is the option chosen, that's because I didn't know to much about this type of sensors and I didn't know that there were several diferent longs in the market.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

45.- Weighting the pieces

21.- Electronic scheme (updated 26/08/2020)