5.- JacMat main specifications

Abans de continuar amb els imans faig una parada per indicar quines són les especificacions que vull d'aquest taulell.

Per tot això he començat a remenar per internet i he trobat gent que ja ha fet coses similars, m’ho he mirat be i tot i que qui ja s’ha espavilat a fer-s’ho a la seva manera ho comparteix perquè els demés ho puguin copiar, jo soc un cul inquiet i necessito fer-m’ho per mi mateix, necessito sentir que ho he creat jo, per tant..... ho faré a la meva manera.

En internet hay algun sitio (pocos) donde han hecho proyectos similares, de hecho he cogido cosas de una par de ellos, lo que si que no he querido hacer es copiar estos proyectos, yo quiero hacer el mio propio.

There are few projects like this on the net but I want to make my own with changes and diferencies between the others projects I’ve seen. However, I will take ideas and methods used by this other projects as a guide to mine.

De totes maneres he mirat tot el que ha fet l ‘altra gent per saber almenys com començar i, amb la experiència dels demés em crearé el meu propi sistema agafant coses d’aquí i d’allà.

Primer de tot esmentar de qui he agafat informació que ha sigut bàsica per començar i aprofito per agraïr-los la feina feta i que la hagin compartit, el fet que jo estigui escrivint aquestes paraules és gràcies a que ells van compartir el seu treball.

Las dos páginas a las que he consultado son las de los links siguientes.

The two main webpages that inspired my work:


Pagina on posa molta informació i d’on he tret la idea inicial dels sensors, tot i que ja coneixia els sensors reed (també els d’efecte Hall) però els que coneixia eren més voluminosos i mes cars, les ampolletes són una molt bona solució. Fa servir una placa Teensy enlloc d’Arduino.
Aprofito per agrair a Berger tota la feina feta i que la comparteixi, feina sense la qual jo no hagués començat el meu projecte.

Página de Berger en la que hay toda lainformación necesaria para crear tu propio tablero tal y como lo hizo él, aparte tiene otro proyecto con conexión Bluetooth, una página excelente con todos los detalles y explicaciones que permiten crear el tablero sensorial sin tener ni que consultar nada mas.
Utiliza una placa Teensy en vez de Arduino. Quiero aprovecahar este espacio para agradecer todo el trabajo hecho por Berger sin el cual seguro que yo no me hubiese animado a empezar el mio.

Berger’s webpage (in Spanish and English) where he brings all the necessary information to create his project, with very detailed instructions, pictures and the code to run the board. He uses a Teensy card instead of an Arduino. I’ll like to thank Berger for his great job and for sharing it.


Pàgina de Fred Just on explica molt bé tots els passos que ha anat fent i penja el codi que ha utilitzat, a mi m’anirà de perles perquè a més ho ha fet amb un arduino!! (1er un Mega i després un Nano).
Fred Just també utilitza ampolletes Reed però les coloca verticalment, a mi aquesta opció em sembla més adequada tot i que implica que el taullel sigui més gruixut.

Página de Fred Just (en francés), él utiliza una placa Arduino para su tablero. Tiene el código en GitHub y se puede descargar. Tambien tiene bastante detallado el proceso que sigue però es menos clar o que el de Berger. Utiliza Arduino y eso para mi es una ventaja.

Fred Just webpage (in French), he uses an Arduino board (nano), he has the code on GitHub for download (it’s very simple and short). His project is quite detailed but not as detailed as Berger project and quite diferent but it is also a very nice proeject.

Com que tinc el projecte una mica avançat ja tinc decidit les característiques que vull tingui, m’agradaria una cosa així:

Tengo el proyecto un poco avanzado por lo que ya tengo decidido como quiero que sea.

Main characteristics 

 

 
1-Taulell de fusta amb escacs de 4cm. Per peces del núm. 5

2- Peces del núm. 5 amb felpa.

3- Pantalla tft on s’hi aniran anotant les jugades de cada partida per, més endavant, implementar la grabació de la partida en una SD

4- Botons:

- Joc nou: al clicar-lo em posa la pantalla a zero per tornar a començar una partida. Que em deixi desat el temps i el mode de joc i em redirigeixi a la comprovació de posició inicial correcta.

- Reset:aquest botó servirà per si reiniciar tot el sistema, serà equivalent desendollar i tornar a endollar, et permetra tornar a escollir el temps i el mode de joc.

- Selector tipus de joc (per temps / per rellotge): tinc pensant fer dos tipus de joc, el que llegeixi el taulell constantment i detecti la variació sensorial (per temps), aquesta seria la programació més complicada, i per rellotge que seria que llegeixi el taulell després que un dels 2 jugadors hagi clicat el seu botó de joc, el codi és més senzill però obliga sempre a jugar amb rellotge i a clicar un mateix el botó del rellotge quan juga contra la màquina.

Editat: La primera idea era utilitzar un botó però finalment, per la falta de pins en el microcontrolador ho hauré de fer amb una varible per codi.

- Seg/min: botó de selecció dels segons i minuts de joc a l’inici de cada partida.

- Ok / play / pause: botó amb varies funcions que, depenent de l’estat en que estiguem en farà una o altra. Ok per selecció de segons i minuts, Play per començar a jugar partida, Pause per parar el decrement de temps del jugador a qui toqui moure per si es vol parar un moment.

- Botó de temps del blanc: botó que acciona el decrement de temps pel negre.

- Botó de temps del negre: botó que acciona el decrement de temps pel blanc.

5– 2 Displays de 4 dígits de 7 segments: on s’hi marcarà el temps de cada jugador i es veurà com va descomptant.

6- Un LED per cada jugador: que s’iluminarà quan li toqui tirar a cada jugador.

7- Conector USB per connectar amb el perifèric.

8- Un Buzzer que vagi fent sorollets.


1-Tablero de madera con escaque de 4cm. Para piezas del número 5

2- Piezas del núm. 5 con felpa.

3- Pantalla tft donde se iran anotando las jugadas de cada partida para, mas adelante, implementar la grabación de la partida en una SD

4- Botones:

- Nuevo juego: al clicar-lo me pone la pantalla a cero para volver a empezar una partida. Que me deje guardado el tiempo y el modo de juego y me redirija a la comprovcación de posición inicial correcta.

- Reset: reinicia todo el sistema, será equivalente a desenchufar y volver a enchufar, esto permite volver a escoger el tiempo y modo de juego.

- Selector tipo de juego (por movimiento / por reloj): tengo pensado hacer dos tipos de juego (si la placa me lo permite), el que lea el tablero constantemente i detecte la variación sensorial (por movimiento), y por reloj, en el que se leeria el tablero sólo después de que uno de los 2 jugadores haya clicado el boton de su tiempo, el código parece mas senzillo però obliga siempre a jugar con reloj tambien cuando se juego con la máquina. Hay que tener en cuenta que se podrá jugar un jugador contra otro.

- Seg/min: botón de selección de los segundos y minutos de juego al inicio de cada partida.

- Ok / play / pause: botón con varias funciones que, dependiendo del estado en que estemos harà una cosa o atra. Ok para selección de segundos y minutos, Play para empezar a jugar partida, Pause para parar el decremento de tiempo del jugador a quien toque mover por si se quiere parar un momento.

- Botón de tiempo del blanco: botón que acciona el decremento de tiempo para el negre.

- Botó de tiempo del negro: botón que acciona el decremento de tiempo para el blanco.

5– 2 Displays de 4 dígit8s de 7 segmentos: donde se marcará el tiempo de cada jugador y se verá como va descontando.

6- Un LED para cada jugador: que se iluminará cuando le toque tirar a cada jugador.

7- Conector USB para connectar con el periférico.

8- Un Buzzer que vaya silvando de vez en cuando.


1-A wooden board with 4cm. Cases for num. 5 pieces.

2- Weighted wooden pieces with felt.

3- Tft screen where the movements will be shown and will be treated (maybe) in a future to be saved in a SD card.

4- Buttons:

- New Game: to start a new game with the saved time ans playing mode chosen in the last game.

- Reset: to reset the board, like unpluging and pluging again the board, it means you can chose the playing time and mode.

- Game mode selector (by movement / by clock): my idea is to chose between to modes, by movement, where the electronic board will be reading the sensors all along the player turn,and by clock,vwhere the board only reads the sensors when the player has pressed his button. In this case, playing with tho clock is forced when playing against the computer and the player has to press the clock button after the computer move.

Editat: La primera idea era utilitzar un botó però finalment, per la falta de pins en el microcontrolador ho hauré de fer amb una varible per codi.

- Seg/min: to increase the game seconds and minutes.

- Ok / play / pause: Ok to select the increased seconds and minutes, Play to start the game en pause to...

- White player button: activates the black player time decrease.

- Black player button: activates the white player time decrease.

5– Two 7 segment displays: where the remaining time of each player will be shown

6- Two LED: One for each player. The LED in light mode indicates what player have the turn.

7- A Buzzer (optional).








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

45.- Weighting the pieces

3.- Sensors II

21.- Electronic scheme (updated 26/08/2020)