2.- Sensors

Com funcionarà el taulell:
Utilitzaré sensors sensibles al camp magnètic que generarà un iman instalat a sota de cada peça.
Les ampolles reed son les escollides per les seves dimensions i sobretot pel preu.
Els sensors reed són uns petits interruptors que tanquen quan reben un camp magnètic, és per aquest motiu que només informen de on hi ha una peça però no informaran en absolut de quina peça és, d’això se n’encarregarà el programa contra el que juguem.

La idea es utilizar sensores de campo magnètico situados debajo cada casilla y un iman debajo de las piezas para que cuanda haya una casilla ocupada por una pieza esta casilla la detecte cerrando un miniinteruptor. Para ello utilizaré sensores de efecto reed, que no son más que eso, micronterruptores sensibles al campo magnético.
Las ampollas reed son escogidas por sus dimensiones pero sorbretodo por el precio.

The main idea is to use reed sensors under the squares to detect the pieces where a magnet is inserted in the botom of them. Reed sensors are small switches that close when they receive a magnetic field, which is why they only report where a part is but will not report at all what part it is, this will be responsible for the program against which let’s play.




Les he comprat aquí: link:


Aquests són els que vaig trobar però no són els que m’haguessin anat millor, haguessin estat millor uns de més curts, de 10mm. a poder ser.
En el video faig servir una peça que tenia en la que hi havia incrustada un iman per fer la 1a proba del sensor.
Amb una pila de petaca, donant tensió a un LED, faig servir el sensor reed com a interruptor, quan detecta el camp magnètic de l’iman tanca en contacte, per tant és un sensor NO Normally Open, que vol dir que en estat natural està obert i quan rep senyal es quan es tanca.

He usado unos de 19mm basicamente porqué són los que encontré pero unos de 10mm. hubiera sido mejor.

Primera proba dels sensors / first attemp!:


En el video probo si això funciona o no; utilitzo un iman de neodimi de 7x4mm. i un sensor de 19mm. per fer la primera proba i es pot veure com al passar l’iman per sobre  s’ilumina un Led instal.lat en un circuit interrompit només pel sensor reed.

En el video pruebo si esto funciona o no, utilizo un iman de neodimio de 7x4mm. i un sensor de 19mm. para hacer la primera prueba, se puede ver como al passar el iman por encima del sensor se ilumina un led colocado en un circuito interrumpido solamente por el sensor reed.

The video shows a simple circuit only interrupted by the reed sensor, when the magnet passes over the sensor it closes the circuit and the led lights up, so… it works!

Disposant un sensor sota cada casella podré detectar on hi ha peça i a on no durant una lectrua del taulell. Fent un seguit de lectures, per tant, podré detectar els canvis que hi ha hagut en el taulell i gestionar-los de tal manera que em proporcioni les caselles de sortida i arribada de la peça que s'ha mogut.

Disposició dels sensors:

1.- En horizontal (link amb una explicació detallada a sota):

El problema, tal i com es presenta l'enllaç, és que el sensor no s'ha de col.locar al entre de la casella perqupe el camp magnètic detectat té forma de vuit amb dos punts centrals, per tant s’ha de desplaçar fins a que un dels 2 centres de detecció estigui al centre quedant, l’altre punt a un dels extrems de la casella, amb aquest sistema hi pot haver problemes de detecció d’ble d’una peça, per exemple si vols jugar arrossegant-les. Això s’haurà de gestionar amb el codi. Un avantatge és que el taulell no augmenta de gruix alhora d’instal.lar els sensors i el taulell final , que també faré jo, tindria un gruix estandar.

Con un sensor debajo cada casilla se puede detectar donde hay y donde no, pieza durante la lectura del tablero. Mediante una serie de lecturas podremos detectar los cambios en el tablero y gestionarlos de forma que, mediante codigo, me proporcione las casillas de salida y de llegada de la pieza movida.

Disposición de los sensores:

a.- En horizontal (link debajo con una explicación mas detallada):

Este sistema presenta el problema que se producen dos zonas con dos centros de detección no situados en el centro de la casilla, es por eso que el sensor se debe desplazar del centro de la casilla haciendolo coincidir con uno de los dos centros de detección. Este sistema tiene como ventaja que el tablero no aumenta de grosor (como si haría si se pusiera en vertical) pero puede detectar dos veces la misma pieza en una misma jugada pudiendo dar errores de detección, por ejemplo si se juega arrastrando las piezas.

Having a sensor under each square I can detect where there is a piece and where not during a reading of the board. By doing a series of readings  I will be able to detect the changes that have taken place on the board and manage them in such a way that it provides me with the output and arrival squares of the piece that has moved.

How to put the sensors, two ways:

a.- horizontally:

There is one problem, you can not place the sensor in the center of the square because the sensitivity zone is placed out of the center and in a in two zones in the shape of eight so, in the same box, the same piece can be detected twice (for ex. if you play dragging the pieces), therefore, the sensor,  must be moved until one of the two detection points is in the center of the box. One advantage is that the final board would not increase in thickness once the sensors are installed.

In the following link, a more precise explanation of this method:





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

45.- Weighting the pieces

3.- Sensors II

18.- First electronic tests: tft